ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Εντός 1 - 4 ημερών. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 25€. x
ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Εντός 1 - 4 ημερών. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 25€. x

Συχνές Ερωτήσεις

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ;

Οι παραγγελίες μπορούν να διαρκέσουν μεταξύ 1 - 4 εργάσιμων ημερών (εξαιρουμένων των Σαββατοκύριακων και των αργιών), ανάλογα με τη χώρα σας. Η επεξεργασία παραγγελίας περιλαμβάνει την παραλαβή, τη συσκευασία και την παραγγελία που είναι έτοιμη για παράδοση. Μόλις η παραγγελία παραληφθεί από τον courier και παραδοθεί στη διεύθυνσή σας, θεωρείται "αποσταλεί". Βεβαιωθείτε ότι κάποιος μπορεί να παραλάβει την αποστολή σας μεταξύ 09:00 και 18:00.


2. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ;

Προσφέρουμε ασφαλείς πληρωμές - με αντικαταβολή - πληρώνετε μόνο όταν λαμβάνετε την παραγγελία σας, χωρίς προκαταβολές ή συναλλαγές.


3. Μπορώ να ακυρώσω ή να κάνω αλλαγές σε μια παραγγελία;

Όχι, μόλις γίνει η παραγγελία, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την παραγγελία σας ή να προβούμε σε αλλαγές. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες είναι σωστές πριν ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.


4. ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ Ή ΠΡΟΩΘΗΣΗ;

Ναι, προσφέρουμε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές. Ο καλύτερος τρόπος να ενημερώνεστε σχετικά με αυτά είναι να μας ακολουθήσετε στο Facebook και να ελέγξετε την ιστοσελίδα μας.


5. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΑΝ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ;

Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών για να ζητήσετε περαιτέρω βοήθεια. Τα στοιχεία που φθάνουν με ζημιά πρέπει να δηλώνονται εντός 2 ημερών από την παράδοση. Θα ζητήσουμε φωτογραφίες για να υποβάλετε αξίωση αποζημίωσης. Παράδειγμα: εικόνα του κατεστραμμένου αντικειμένου.


6. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ;

Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών για να ζητήσετε περαιτέρω βοήθεια. Τα στοιχεία που λείπουν πρέπει να δηλώνονται εντός 2 ημερών από την παράδοση.


7. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ;
Κάθε παραγγελία που συνολικά 2 ή περισσότερα αντικείμενα ενός προϊόντος γίνεται δωρεάν αποστολή.